10 autó, amit minden Bud Spencer- és Terence Hill-rajongónak ismernie kell

  • 1 év ago
  • 20347 Views
  • 5 3
10 autó, amit minden Bud Spencer- és Terence Hill-rajongónak ismernie kell

A két színész filmjeit az egész ország betéve tudja, szinte nincs olyan jelenet, amit ne tudnánk mi is kapásból szó szerint idézni. Azt viszont talán már jóval kevesebben tudják, hogy az egyes jelenetekben milyen autók bukkantak fel – pedig volt köztük néhány igazi klasszikus.

Íme ezek közül a tíz legismertebb.

1. Lincoln Continental (Nyomás utána!)

A Bud Spencer– és Terence Hill-filmek kapcsán az egyik legismertebb autó aNyomás utána! című filmben tűnik fel. A két főhős titkosügynökként texasi milliomosoknak adja ki magát, akik a még hitelesebb kép érdekében egy igazi luxusjárgányt is kapnak. A szarvval díszített autó nem más, mint egy 1958-as Lincoln Continental Mark III.-as, ami nem összekeverendő az 1969 és 1971 között hasonló néven gyártott modellel. A 7 literes V8-as motor 315 lóerős volt, ez mozgatta az egyébként 2,5 tonnás járművet. A végsebessége 124 km/h-ra volt, a 0–100 km/h-s sprintet pedig 9 másodperc alatt teljesítette.

2. Oldsmobile Delta 88 (Nyomás utána!)

A Conintental kapcsán egy másik járművet is meg kell említenünk a filmből, ami többek között a kultikussá vált „üldözéses” jelenetnél tűnik fel. Dr. Spider egy 1982-es Oldsmobile Delta 88-as volánja mögött ült, amit a Coninentalhoz hasonló V8-as hajtott, igaz, csak 105 lóerővel – a jármű súlyra viszont közel egy tonnával volt könnyebb. A hivatalos adatok szerint 17,8 másodperc alatt gyorsult álló helyzetből 100 km/h-ra, így az, hogy Terence Hill „meglógott” Dr. Spider és a démoni nője elől, megállja a helyét.

3. Cadillac Series 62 (Bűnvadászok)

Bűnvadászok című filmben jó néhány érdekes autó tűnik fel. Az első már rögtön a film elején: a Bud Spencer által a kikötőben szétvert autó nem más, mint egy hetedik generációs, 1964-es Cadlillac Series 62. A 7 literes V8-as motor 340 lóerős volt, aminek 2200 kilogrammot kellett megmozgatnia. Az autóból összesen 35 079 darab készült, ebből kettőt rögtön el is használtak a forgatáson.

4. Ford Galaxie (Bűnvadászok)

Nem sokkal később a kikötőben egy másik autót is sikerült totálkárosra törni, ez viszont már nem a két főhős, hanem a rosszfiúk jóvoltából lett használhatatlan – igaz, némi unszolás azért kellett. A Ford Galaxie sokáig a gyár első számú felső-középkategóriás autója volt. 1967-től kezdve már Brazíliában gyártották, a filmben is látható modell az elsők között volt, ami Dél-Amerikából származott. A járművet egy 7 literes V8-as Tunderbird motor hajtotta, a teljesítménye 345 lóerő körüli volt.

1 2 3