10 háttéralkalmazott, akikről nem hitted volna, mennyi pénzt kapnak egyetlen filmforgatás alatt

  • 1 év ago
  • 13099 Views
  • 0 1
10 háttéralkalmazott, akikről nem hitted volna, mennyi pénzt kapnak egyetlen filmforgatás alatt

Hollywood-ot a filmek fővárosaként tartják számon, ahol számos filmstúdió található. Ám a temérdek mennyiségű film mögött nagyon sok előkészület zajlik, a ruháktól kezdve, a sminken át a díszletek elrendezéséig. Sokan bele sem gondolnak, hogy mennyi munka egyetlen filmet összerakni, illetve, hogy hányan dolgoznak a kulisszák mögött. Töretlenül dolgoznak éjt-nappallá téve, hogy hamar befejeződjön a film forgatása. Több szakirányú ember is megfordul a backstage-ben például sminkmester, kellékes, kertész, operatőr és a többi.

4) Mikrofonos

Nos ő az, aki segíti az operatőr munkáját. A lehető legközelebb áll a színészekhez forgatás alatt, hiszen ő az, aki tartja a mikrofont a párbeszédek alkalmával. Persze figyelnie kell, hogy ő maga ne legyen bent a jelenetben. Éves jövedelme 18-20 millió forintnak megfelelő összeg.

5) Kaszkadőr

A kaszkadőrök feladata, hogy átvállalják a színészektől, színésznőktől azokat a veszélyes jeleneteket, amiket ők maguk nem akarnak megcsinálni. Átlagosan 25 millió forintnak megfelelő összeget kapnak forgatásonként, ám, akit gyakran felkérnek akár a tízszeresét is megkeresheti.

6) Kertész

1 2 3 4