10 háttéralkalmazott, akikről nem hitted volna, mennyi pénzt kapnak egyetlen filmforgatás alatt

  • 1 év ago
  • 13096 Views
  • 0 1
10 háttéralkalmazott, akikről nem hitted volna, mennyi pénzt kapnak egyetlen filmforgatás alatt

Hollywood-ot a filmek fővárosaként tartják számon, ahol számos filmstúdió található. Ám a temérdek mennyiségű film mögött nagyon sok előkészület zajlik, a ruháktól kezdve, a sminken át a díszletek elrendezéséig. Sokan bele sem gondolnak, hogy mennyi munka egyetlen filmet összerakni, illetve, hogy hányan dolgoznak a kulisszák mögött. Töretlenül dolgoznak éjt-nappallá téve, hogy hamar befejeződjön a film forgatása. Több szakirányú ember is megfordul a backstage-ben például sminkmester, kellékes, kertész, operatőr és a többi.

Gondolkoztatok már azon, hogy ebben a szakmában dolgozó emberek, mennyit kereshetnek egyetlen film alatt, vagy átlagosan? Erről készítettünk egy összeállítást, hogy bemutassuk mennyit keresnek Hollywoodban a háttérben dolgozó emberek.

1) Jelmezkészítő

Ebben a szakmában dolgozó embernek az a legfőbb feladata, hogy különleges és film témájához hű jelmezeket készítsen a színészeknek, színésznőknek. Egyetlen filmforgatás alatt nagyjából 20 millió forintot kap.

2) Kellékes

A kellékes szakmában dolgozó személynek az a feladata, hogy minden eszközt biztosítson, amire szükség van a film forgatásához. Fizetése átlagosan 15 millió forintnak megfelelő összeg körül van.

3) Forgatókönyvíró

Gondolom nem kell elmagyarázni milyen fontos szerepet tölt be. A forgatókönyvírók nagyjából 137 millió forintot zsebelnek be egyetlen forgatókönyvvel.

1 2 3 4