Menü
Join our feeds to automatically receive the latest headlines, news, and information formatted for your club's website or news reader.

10 háttéralkalmazott, akikről nem hitted volna, mennyi pénzt kapnak egyetlen filmforgatás alatt

  • 3 hónap ago
  • 4817 Views
  • 0 0
10 háttéralkalmazott, akikről nem hitted volna, mennyi pénzt kapnak egyetlen filmforgatás alatt

Hollywood-ot a filmek fővárosaként tartják számon, ahol számos filmstúdió található. Ám a temérdek mennyiségű film mögött nagyon sok előkészület zajlik, a ruháktól kezdve, a sminken át a díszletek elrendezéséig. Sokan bele sem gondolnak, hogy mennyi munka egyetlen filmet összerakni, illetve, hogy hányan dolgoznak a kulisszák mögött. Töretlenül dolgoznak éjt-nappallá téve, hogy hamar befejeződjön a film forgatása. Több szakirányú ember is megfordul a backstage-ben például sminkmester, kellékes, kertész, operatőr és a többi.

Gondolkoztatok már azon, hogy ebben a szakmában dolgozó emberek, mennyit kereshetnek egyetlen film alatt, vagy átlagosan? Erről készítettünk egy összeállítást, hogy bemutassuk mennyit keresnek Hollywoodban a háttérben dolgozó emberek.

1) Jelmezkészítő

Ebben a szakmában dolgozó embernek az a legfőbb feladata, hogy különleges és film témájához hű jelmezeket készítsen a színészeknek, színésznőknek. Egyetlen filmforgatás alatt nagyjából 20 millió forintot kap.

2) Kellékes

A kellékes szakmában dolgozó személynek az a feladata, hogy minden eszközt biztosítson, amire szükség van a film forgatásához. Fizetése átlagosan 15 millió forintnak megfelelő összeg körül van.

3) Forgatókönyvíró

Gondolom nem kell elmagyarázni milyen fontos szerepet tölt be. A forgatókönyvírók nagyjából 137 millió forintot zsebelnek be egyetlen forgatókönyvvel.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.