15 érdekesség Pókemberről, amit a filmekből nem hallhattál

  • 1 év ago
  • 7844 Views
  • 0 1
15 érdekesség Pókemberről, amit a filmekből nem hallhattál

Pókember sokak örömére hazatért a Marvelhez, Tom Holland megformálásában, de elődei, Tobey Maguire és Andrew Garfield is népes rajongó tábort tudhat magáénak, ahogy a filmjeik is.

5) A Megtorló cameoja

Míg Farkasnak az első részben nem, a Megtorlónak, azaz Thomas Jane-nek összejött egy cameo. A film végén, amikor MJ esküvői ruhában keresztül rohan a parkon, jól kivehető, ahogy a mögötte elhaladó Frank Castle értetlenkedve utána néz.

6) Alfred Molina elnevezte a négy csápot

Alfred Molina elnevezte a négy csápot Larry-nek, Harry-nek, Flo-nak és Moe-nak, akik együttesen több, mint 40 kilót tettek ki. Flo volt a jobb felső csáp és azért kapta ezt a nevet, mert azt egy női technikus kezelte és az a csáp volt a leginkább anyáskodó: levette a szemüvegét, vagy éppen adott neki egy pohár italt.

7) A Raimi fivérek

A Pókember 3. részén (2007) mindhárom Raimi-testvér együtt dolgozott. Sam Raimi rendezett, Ivan Raimi volt az egyik író és Ted Raimi pedig színészként, aki Hoffmanként volt látható Jameson oldalán. Egyébként Sam Raimi az első rendező, aki egy szuperhős franchise-on belül 3 filmet rendezett. Bryan Singer addig csak két X-Men filmet dirigált (de azóta ráhúzott még kettőt), Tim Burton és Joel Schumacher előtte szintén kettőt és azóta csak Christopher Nolannek sikerült levezényelnie egy szuperhős trilógiát, de hamarosan James Gunn is beáll a sorba A galaxis őrzői 3-mal.

8) Komoly felkészülés a szerepekre

Mind a főszerepet alakító Andrew Garfield, mind a Gyíkot alakító Rhys Ifans komolyan felkészült A csodálatos Pókemberben játszott szerepére. Ifans felkészülés gyanánt kutatómunkát végzett, és számos olyan emberrel találkozott akiknek hiányzott az egyik karja, vagy valamilyen végtagja. Egy hónapot töltött azzal, hogy a napi tevékenységeihez – köztük a nyakkendő kötéshez is – csak a bal kezét használta. A forgatókönyvben volt is egy kis szegmens, amelyben nyakkendőt köt, de végül az időigényességre hivatkozva nem vették fel. Garfield pedig amellett, hogy 26 évesen megtanult gördeszkázni 6 hétig tinikkel lógott, hogy elleshesse a gesztusrendszerüket, amit beépített a szerepbe is. Érdemes megfigyelni, hogy Peter testbeszéde mennyire nyegle, esetenként túlmozgásos, ahogy egy igazi tininél, azonban a játékidő előrehaladtával, ahogy a figura hőssé válik ez miként szűnik meg.

1 2 3 4