8 sztár, akik szenvedélyesen szeretik Jézus Krisztust

  • 1 év ago
  • 58240 Views
  • 9 7
8 sztár, akik szenvedélyesen szeretik Jézus Krisztust

Hollywood nem mindig kegyes azokhoz, akik hívők. Amikor valakiről kiderül, hogy keresztény, ízekre szedik a kritikusok, akik azt gondolják, hogy a hitnek a reflektorfényen kívül kell maradnia. Egyes sztárok éppen ezért eltitkolják a hitüket, attól tartva, hogy kemény szavakkal illetik majd őket.

Stephen Colbert

Stephen Colbert

A “Late Show” házigazdájaként Stephen Colbert nyíltan beszél katolikus hitéről. A Colbert Report volt sztárjaként és humoristaként a férfi évekig tanított hittant. A GQ-nak így nyilatkozott: „Katolikus családban nőttem fel, onnét kezdem. A létezésem fontos része, hogy azért vagyok itt, hogy megismerjem, szeressem és szolgáljam Istent, és hogy boldog legyek itt a földön a többi emberrel együtt, és Istennel a következő világkorszakban”. Más interjúkban is beszélt hitéről, többek között a New York Times-nak és az NPR-nak. Befolyásos hírességként a hite segít abban, hogy véleményét magyarázza a rajongóinak és a képviselőknek.

Denzel Washington

Denzel Washington

A világ egyik legnagyobb sztárja elkötelezett keresztény. Miután évtizedeket töltött el a rivaldafényben, Denzelt büszke keresztényként ismerték meg a rajongói. Ő sem fél megosztani hitét a nagyközönséggel. Lelkész fiaként gyerekkorában is sok időt töltött gyülekezetben. Felnőttként megkérdőjelezte hitét és Isten erejét. Néhány nehéz tiniév és rengeteg elmélkedés után Denzel megint visszatért Istenhez. Ma örömmel osztja meg hite küzdelmeit, hogy másokat is inspiráljon, akiket kételyek gyötörnek. Így fogalmazott: „amikor elvesztettem a hitemet Istenben, Isten akkor sem vesztette el a hitét bennem”.

Ezek a sztárok nem rejtik el hitüket és hogy szeretik Istent. Nem lehet egyszerű keresztényként érvényesülni Hollywood-ban, de nekik megéri. Hitükben az segíti őket, hogy megosztják másokkal is, és a rajongóikat Isten Igéjével buzdítják. Miért ne kövessük mi is ezeknek a sztároknak az útját Isten megismerése felé?

//Jana//

14 keresztény híresség, akik nyíltan vállalják az Istenbe vetett hitüket

1 2 3 4