10 Disney mese, melynek eredeti verziója teljesen összetörheti a gyerekkorodat

  • 1 év ago
  • 20687 Views
  • 1 0
10 Disney mese, melynek eredeti verziója teljesen összetörheti a gyerekkorodat

Rengeteg gyermek a Disney meséken nőtt fel, ahol királyok, hercegnők, hercegek, boszorkányok, beszélő állatok, varázslatok és sok másnak lehettek szemtanúi. Sok kislány hercegnő akart lenni, hogy egy nap ő hozzá is eljöjjön a szőke herceg fehér lovon. Igen ez mind szép és jó, de a Disney mesék közel sem az igazságot mutatták meg.

9) Szépség és a szörnyeteg

Szépség és a szörnyeteg

Disney verzió: Belle édesapja eltéved az erdőben, aki végül egy elvarázsolt kastélyban lyukad ki. A palota ura foglyul ejti, ám Belle a keresésére indul. Kiváltja apját és ottmarad a kastélyba a szörnyeteggel. Hosszú hónapok után Belle és a Szörnyeteg egymásba szeretnek és itt a vége fuss el véle.

Szépség és a szörnyeteg

Eredeti verzió: Egy gazdag kereskedőnek három lánya van, akik közül a legkisebb a legtisztább szívű, testvérei viszont kapzsik. Apjuk elmegy, hogy visszaszerezze elsüllyedtnek hitt hajóját. A legkisebb lány egy rózsát szeretne, apja meg is szerzi egy elvarázsolt udvarból, a ház ura az életét akarja venni, lánya viszont önként megmenti és kénytelen lesz a palotában élni a szörnyeteggel. Egyszer meglátogatja családját, testvérei látják, hogy jól él, ezért ott tarják. A szépség látja egy varázstükrön át, hogy a szörnyeteg haldoklik ezért visszamegy és bevallja, hogy szereti. Herceggé válik és összeházasodtak.

10) Csipkerózsika

Csipkerózsika

Disney verzió: Csipkerózsika a 16. születésnapján megszúrja az ujját egy rokka orsójával és ő is valamint a palota összes embere mély álomba szenderül. Ám Fülöp herceg megmenti és egy szerelmes csókkal felébreszti őt és boldogan éltek míg meg nem haltak.

Csipkerózsika

Eredeti verzió: A herceg teherbe ejti a kómában fekvő Aurórát, aki ikreknek ad életet. Az egyik csecsemő kiszívja az ujjából a mérget, így felébredt. Csipkerózsika elmegy a királyi udvarba, ahol a herceg felesége merényletet tervez a lány ellen, ám a herceg megmenti, feleségét pedig máglyára veti.

20 ikonikus színész, akiket csak kevesen láthattunk fiatalkorukban

(Forrás: ÉrdekesCikkek.hu)

1 2 3 4