A 80-as évek akciósztárjai, akiket ma már képtelenség lenne felismerni

  • 1 év ago
  • 112785 Views
  • 4 12
A 80-as évek akciósztárjai, akiket ma már képtelenség lenne felismerni

Az 1980-as évek akciófilmjei jobban az emlékezetünkbe ivódtak, mint sok mai film, szereplőik pedig még mindig úgy élnek a gondolatainkban, mint régen.

Jean-Claude Van Damme (62 éves)

Jean-Claude Van Damme (58 éves)

Színészi pályafutását statisztaként kezdte, majd az 1986-os Karate tigris 1. – Nincs irgalom című filmben debütált, mint negatív főszereplő. A nagy áttörést az 1988-as Véres játék című film hozta meg számára, ezután a 80-as évek végén és a 90-es évek elején a színész számos további akciófilmben szerepelt. Filmjei egymilliárd dollár felett jövedelmeztek világszerte, és olyan sztárok mellé emelkedett, mint Sylvester Stallone vagy Arnold Schwarzenegger.

Bruce Willis (68 éves)

Bruce Willis (63 éves)

Az 1980-as évek végén vált ismertté, s azóta hollywoodi karriert futott be első számú sztárként és karakteres mellékszereplőként is; legismertebb szerepe John McClane a Die Hard-filmekből. A filmek, melyekben Willis szerepelt, az észak-amerikai mozipénztáraknál 2,64 / 3,05 milliárd dollárt hoztak, amivel főszereplőként a kilencedik legnagyobb bevételt elérő színész, kisebb szerepeit is számlálva pedig a tizenkettedik.

Jackie Chan (68 éves)

Jackie Chan (64 éves)

Jackie hírnevét magas szintű harcművészi képzettsége mellett elsősorban akrobatikus harc- és kaszkadőrstílusa, komikus szerepei, improvizatív eszközhasználata és veszélyes kaszkadőrmutatványai alapozták meg. Az 1970-es évek óta szerepel a filmvásznon, több mint 100 filmben játszott már, valamint számos képregényt és videojátékot is mintáztak róla. Leghíresebb filmjei közé tartozik a Részeges karatemester, a Rendőrsztori, a Balhé Bronxban és a Csúcsformában. 2010-ben A karate kölyök című filmjét vetítették a mozik.

1 2 3 4