12 lenyűgöző szerelmes film, mely igaz történet alapján készült

  • 1 év ago
  • 16337 Views
  • 2 5
12 lenyűgöző szerelmes film, mely igaz történet alapján készült

Sokan hallunk érdekes történeteket a szerelemről és általában azt mondjuk utána: Ilyen csak a filmekben van, mert a valóság sokkal egyszerűbb és hétköznapibb.

6) Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

John Forbes Nash Jr.  (Russell Crowe) a Princeton Egyetemen hallgat matematikát, ahol a könyörtelen versenyhelyzetben igen nehéz kitűnnie egy olyan valakinek, akinek sem gazdag családja, sem vagyona nincs. Nash viszont valamiben különbözik a többiektől, és zsenialitásának tanújelét is adja, amivel egy csapásra megváltoztatja nem csak saját életét, hanem a tudományét is. Élete egyre inkább sínre kerül, amikor megismeri szerelmét (Jennifer Connelly), barátja (Paul Bettany) pedig mindenben támogatja. Ám Nash tudása nem csak a magánemberek számára érdekes…

7) A mindenség elmélete (The Theory of Everything, 2014)

A mindenség elmélete (The Theory of Everything, 2014)

A Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, a fiatal és rendkívül tehetséges kozmológus előtt ígéretes karrier áll. Egy napon megismerkedik egy bölcsész lánnyal, Jane Wilde-dal, nem sokkal később azonban élete gyökeresen megváltozik, amikor 21 évesen motoros neuronbetegséget diagnosztizálnak nála. Az orvosok egybehangzó véleménye szerint hamarosan le fog bénulni, életéből mindössze két éve van hátra. Stephen és Wilde szerelme azonban nem ismer korlátokat, és összeházasodnak. A lány biztatja fiatal férjét, hogy fejezze be a doktorátusát, melyet követően Stephen belevág az idő természetét kutató ambiciózus munkájába. Mindeközben teste egyre szűkebb korlátok közé szorul.

8) A velencei kurtizán (Dangerous Beauty, 1998)

A velencei kurtizán (Dangerous Beauty, 1998)

A XVI. századi gazdag Velencében a képmutató fényűzés uralkodott. Veronica Falco számára eljött a házasodás ideje, de nem mehet hozzá szerelméhez, Marco Venier-hez, mivel nincs elég hozománya. Veronica számára két választási lehetőség adott: apáca vagy kurtizán legyen. Tapasztalt édesanyja leleplezi előtte a titkát, és segítségével a szép Veronica a kurtizánok életét választja. Érzékiségével meg tudja nyerni a francia királyt Velence törökellenes terveihez. Irigyelt kurtizánná válik, egy napon azonban a várost ellepi a Fekete Halál, a pestis. Az egyház üldözni kezdi a kurtizánokat, mint az erkölcsi és egészségügyi fertő fő okozóit. A városba költözik a hírhedt inkvizíciós bíróság, amelynek ítélete elől nincs menekvés.

9) Távol Afrikától (Out of Africa, 1985)

Távol Afrikától (Out of Africa, 1985)

Az előkelő családból származó Karen férjhez megy unokatestvéréhez, Blixen báróhoz. A házaspár Afrikába, a férfi kenyai ültetvényére költözik. A boldogság nem tart sokáig, a kicsapongó életet élő báró hamarosan szifilisszel fertőzi meg, és elhagyja a feleségét. Karen elhatározza, hogy Afrikában marad, megpróbálja fölvirágoztatni a farmot. Eközben beleszeret Denys Fintsch Hattonba, a nyughatatlan kalandorba. Szerelmük azonban rövid ideig tart, mert a férfi lezuhan a repülőgépével. Ráadásul a kávéültetvény is tönkremegy.

1 2 3