10 improvizált jelenet, ami annyira jól sikerült, hogy benne hagyták a filmben

  • 1 év ago
  • 118410 Views
  • 7 6
10 improvizált jelenet, ami annyira jól sikerült, hogy benne hagyták a filmben

Amikor a kedvenc filmünket nézzük, nem is sejtjük, mennyi energiát fektettek bele annak elkészítésébe. Azt meg végképp nem gondolnánk, hogy a film kivitelezése gyakran eltér az eredeti tervtől.

A forgatókönyvben nem szereplő véletlenek és bakik felülmúlhatják az elvárásokat, és akár kulcsszerepet is kaphatnak a filmben. Íme tíz, milliók által kedvelt film jelenete, melyek a véletlen szüleményei.

1) A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse (Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, 2006)

A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse (Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, 2006)

Johnny Depp annyira beleélte magát Jack Sparrow kapitány szerepébe, hogy számos jelenetben improvizált. Amikor Sparrow Davy Jones-szal kötekedik, és énekel, színésztársai (Orlando Bloom és Keira Knightley) zavart arca mindent elárul. Rendkívül ironikussá teszi a jelenetet a két színész őszinte reakciója Depp buta kis dalára.

2) A Series of Unfortunate Events (2004)

A Series of Unfortunate Events (2004)

Olaf egy színes karakter, akárcsak az Jim Carrey, a tehetséges vígjátékszínész, akitől a hangját kölcsönözték. Miközben egy filmet forgattak, Carrey egy jelenetben dadogott, így gyorsan hozzátette: „Várjatok! Hadd csináljam meg még egyszer! Adjatok megint fényt! Gyorsan, amíg még friss bennem az ötlet!” Ez a kis beszéd tökéletesen illett a furcsa, önimádó Olaf karakteréhez.

3) Vissza a jövőbe 2. (Back to the Future Part II, 1989)

A filmnek van egy jól ismert jelenete, ami nem egészen úgy sült el, ahogyan szerették volna. Marty McFly-t (Michael J. Fox) éppen egy gengszterbanda üldözi repülő deszkákon. A forgatókönyv szerint a csapatnak a városháza ablakain kellett volna keresztülrepülniük. A számításba azonban hiba csúszott. Az egyik színésznő nekiment egy külső oszlopnak, és több mint 9 métert zuhant. Szerencsére túlélte a súlyos balesetet.

1 2 3 4