16 tény híres filmekről, melyeket talán még a legnagyobb rajongók sem tudnak

  • 2 év ago
  • 13750 Views
  • 0 1
16 tény híres filmekről, melyeket talán még a legnagyobb rajongók sem tudnak

Rengeteg érdekes dolog történik kedvenc filmjeink készítése közben a színfalak mögött, bár nem minden marad titokban.

(5) Stephen King igyekszik támogatni néhány fiatal rendezőt azáltal, hogy filmek jogdíjait árulja. A legtöbb ilyen szerződésen egy dollár szerepel. Eladta például A remény rabjai jogdíját Frank Darabont-nak. King kapott róla csekket, de sohasem használta fel. Sok évvel azután, hogy a film kijött, King megtalálta, bekereteztette és elküldte a rendezőnek ezzel a rövid üzenettel: „Ha valaha szükséged lesz pénzre, hogy kijuss a börtönből, ez majd segít.”

(6) A Drágán add az életed! első része valójában a Nothing Lasts Forever című könyv alapján készült filmadaptáció. Az első feldolgozása, a The Detective 1968-ban készült. A főszerepet akkor Frank Sinatra játszotta. Az 1988-as film megkezdése előtt is felajánlották neki John McClane szerepét, de ő visszautasította, ami nem csoda, hiszen addigra már 73 éves volt. Helyette Bruce Willis lett a rendőr, így került be Hollywood-ba.

Drágán add az életed! /Die Hard, 1988/

(7) Az Alien – Nyolcadik utas: a Halál című film készítőinek elmondása alapján Ripley eredetileg egy férfi lett volna. Végül azonban nőnek adták a szerepet, mivel azt váratlanabbnak vélték, hogy egy nő az egyetlen túlélő.

(8) A Ponyvaregény mindössze 8 milliós költségvetésű film. A vicces az egészben az, hogy 5 millió ebből a színészeknek ment.

Ponyvaregény

1 2 3 4