A világ 10 legaranyosabb állata, ami gond nélkül meg tudna ölni minket

  • 2 év ago
  • 19578 Views
  • 4 4
A világ 10 legaranyosabb állata, ami gond nélkül meg tudna ölni minket

Imádjuk őket, cukinak tartjuk őket és sok-sok lájkot nyomunk az interneten megosztott fotóikra anélkül, hogy akárcsak egyszer is megfordulna a fejünkben annak a gondolata, hogy a mérhetetlen cukiság mögött bizony gonosz kis szörnyetegek lakoznak, melyek akár az életünk kioltására is képesek.

Az alábbi listán 10 olyan állatot gyűjtöttünk most össze, melyek az aranyos külsejük ellenére bármikor életveszélyes sérüléseket okozhatnak, ha nem vigyázunk.

(1) Lajhármaki

Lajhármaki

Nézd ezt az ártatlan tekintetet! Gondolnád róla, hogy akár az életedet is képes lenne kioltani? Pedig így van! A törpe lajhármaki ugyanis egyike a föld kevés mérges emlősének, nem mellékesen pedig az egyetlen méreggel rendelkező főemlős. Mérge allergiás reakciót vált ki, ami halálos is lehet. Ha megijed vagy dühös, akkor a törpe lajhármaki a feje fölé emeli a karját, és pofáját a hóna alá dugja. Ilyenkor a felkarján lévő mirigyben termelődő anyaggal keni be magát, illetve valószínűleg a szájába is juttat belőle. A mirigy váladéka a lajhármaki nyálával összekeveredve az emberre is veszélyes méreganyagot alkot.

(2) Delfin

Delfin

Bár ez az információ sokakat sokkolhat, az igazság mégis az, hogy a tengerek ugráló kis bohócai nem is olyan ártatlanok, mint első ránézésre tűnnek. A palackorrú delfin különösen nem, ez az állat ugyanis minden különösebb ok nélkül képes rátámadni az emberre, magas intelligenciája segítségével pedig szinte már játékos módon képes végezni velünk a vízben.

(3) Nyílméregbéka

Nyílméregbéka

Neve alapján valószínűleg kevesünknek jutna eszébe kézbe venni egy ilyen állatot, hiszen a nyíl és a méreg szó is eléggé baljóslatú, hát még így egymás után rakva. A béka viszonylatban egészen bájos és aranyos külsővel megáldott nyílméregbékákról azonban első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy a Föld egyik leghalálosabb élőlényét tartja a kezében. Egy aprócska arany nyílméregbéka mérge például akár 10 felnőtt emberrel is végezhet.

1 2 3 4