15 hihetetlen hely, amelyről még sosem hallottál

  • 3 év ago
  • 6033 Views
  • 2 0
15 hihetetlen hely, amelyről még sosem hallottál

Sok csodálatos hely a világon nem tartozik a turisták első számú célpontjának, ugyanis ezek a helyek majdhogynem megközelíthetetlenek. 

Alábbi összeállításunkban olyan mesébe illő helyeket mutatunk, amelyekről még a legmerészebb turisták se hallottak.

1) Blagaj, Bosznia-Hercegovina

Blagaj, Bosznia-Hercegovina

Blagaj egy nagy falu, avagy egy kis város (kasaba) a Mostar völgyének délkeleti régiójában. Hozzávetőleg 5 ezres a lakossága.

2) Huacachina, Peru

Huacachina, Peru

Huacachina egy kis falu Peruban, amely az Atacama-sivatag oázisa köré épült. Ma az ország egyik legkedveltebb turisztikai látnivalója. Mivel az amerikai földrészen nagyon kevés oázis van, ezért Huacachinát El Oasis de América, azaz „Amerika Oázisa” néven is emlegetik.

3) Hillier-tó, Ausztrália

Hillier-tó, Ausztrália

A furcsa pink árnyalatú tó vizét évek óta kutatják a tudósok. A Hillier-tó rejtélyére azonban a mai napig nem született végleges magyarázat. A Middle-szigeten található 600 méter hosszú tavat hófehér kikristályosodott só perem övezi, partján eukaliptusz fák sorakoznak. A szokatlan természeti jelenség Ausztrália egyik legnépszerűbb turista látványossága.

4) Playa del Amor (Szerelem strandja), Marieta-sziget, Mexikó

Playa del Amor (Szerelem strandja), Marieta-sziget, Mexikó

A Marieta-szigetek egy csoport kis, lakatlan sziget a mexikói Nayarit partjaitól néhány kilométerre. Amióta természetvédelmi területté nyilvánították, és megtiltották a halászatot a vizeiben, újra pezsgő tengeri élet van körülötte. Ez a hosszúszárnyú (vagy púpos) bálnák, delfinek, teknősök és ráják mellett a turistákat is oda vonzotta az utóbbi években. A szigeteknek azonban a tenger élővilága mellett van még egy vonzereje. A Playa del Amor, azaz az szerelem strandja, amelyet angolul Hidden Beachnek, vagyis rejtett strandnak is ismernek, az egyik legkülönlegesebb strandként tartják számon a világon.

1 2 3 4