20 színész, aki majdnem szerepet kapott a Star Warsban

  • 2 év ago
  • 23866 Views
  • 3 2
20 színész, aki majdnem szerepet kapott a Star Warsban

Több mint negyven évvel azután, hogy kijött a Star Wars IV. rész – Egy új remény, nehéz elképzelni mást a Luke Skywalker, Leia hercegnő és Han Solo űrcsavargó trió helyébe, mint Mark Hamill-t, Carrie Fisher-t és Harrison Ford-t. Amikor azonban a rendező, George Lucas a film előkészületeivel foglalkozott, sok név felmerült a mára ikonikussá vált karakterek szerepébe.

(9) Sylvester Stallone

Sylvester Stallone,azonban nem volt olyan közel a szerephez, mint Russel. Még a szerepválogatásra sem jutott be Han Solo lehetséges jelöltjeként. 2010-ben azt nyilatkozta az Ain’t it Cool News-nak, hogy George Lucas nem szentelt túl nagy figyelmet neki, amikor kipróbálta magát a 4. rész válogatásán. „Igen, az az igazság, felolvastam, de elégedetlenek voltak. Amikor George Lucas előtt álltam, nem nézett rám. Arra gondoltam, biztos nem én vagyok a nyerő. Végül mégis jól jötte mi belőle, mert nem néznék ki jól ilyen ruhában és fegyverrel.

(10) Al Pacino

“Star Wars nagyon bejött nekem, de nem értettem a forgatókönyvet”- mondta Al Pacion a London evening-nek Standard-nak 2013-ban, amikor azokról a szerepekről kérdezték, amiket a karrierje során nem kapott meg vagy nem vállalt el. Pacino később kifejtette, hogy azután merült fel a lehetősége annak, hogy Han Solo legyen, hogy az Oscar-díjas Keresztapában a maffiafőnököt, Michael Corleone-t alakította. „Ez volt az a pillanat a karrieremben, amikor mindent felajánlottak. Én voltam A Keresztapa. Nem érdekelte őket, hogy jó vagyok-e egy szerepre vagy sem, hogy tudok-e játszani vagy nem. Elég volt, hogy én vagyok A Keresztapa, és mindenféle szerep jött. Így kaptam a Star Wars egyik karakterének lehetőségét is. Emlékszem, nem értettem, mit olvasok. Egy újabb elszalasztott lehetőség! ”-nyilatkozta a 2014-es Torontói Filmfesztiválon.

(11) Jodie Foster

Annak ellenére, hogy Jodie Foster tinikora elején járt akkoriban, állítólag Lucas egyik legelső választása volt Leia hercegnő szerepére. Foster visszautasította az ajánlatot, feltételezhető, hogy a Taxisofőr című film miatt, és nem bánta meg. „Nem hiszem, hogy a halálos ágyamon bánni fogom, hogy nem szerepeltem a Star Wars-ban”- nyilatkozta 2007-ben az Empire-nek. Carrie Fisher tökéletesen tisztában volt azzal, hogy komoly harc folyt a szerepért. „Jodie Foster volt az elsődleges jelölt, ezt tudtam. Amy Irving is esélyes volt. Végül én kaptam meg”- mondta el 2015-ben a Daily Beast-nek.

(12) Cindy Williams

Cindy Williams szemlátomást az utolsó pillanatban csúszott le, hiszen eljutott addig, hogy Leia hercegnőként, hogy próbafelvételt csináltak vele. Mivel azonban 1976-ban volt a Laverne & Shirley premierje, két hónappal a Star Wars 4. részének kezdése előtt, lemondott Leia karakteréről.

1 2 3 4 5