20 színész, aki majdnem szerepet kapott a Star Warsban

  • 2 év ago
  • 23862 Views
  • 3 2
20 színész, aki majdnem szerepet kapott a Star Warsban

Több mint negyven évvel azután, hogy kijött a Star Wars IV. rész – Egy új remény, nehéz elképzelni mást a Luke Skywalker, Leia hercegnő és Han Solo űrcsavargó trió helyébe, mint Mark Hamill-t, Carrie Fisher-t és Harrison Ford-t. Amikor azonban a rendező, George Lucas a film előkészületeivel foglalkozott, sok név felmerült a mára ikonikussá vált karakterek szerepébe.

Ahogy a „réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban” kezdetű sorozat újabb epizódokkal bővült, egyre több neves színész vállalta, hogy nevét adja a filmhez. Természetesen lehetséges, hogy néhány ezek közül csak szóbeszéd, mindenesetre érdekes adalékok egy olyan világhírű jelenséggel kapcsolatban, mint amilyenné a Star Wars vált. Íme 20 sztár, akikről nem gondoltad volna, hogy majdnem szerepeltek a Star Wars egyik filmjében.

(1) Leonardo DiCaprio

Bár végül Hayden Christensen kapta meg Anakin Skywalker szerepét a második és a harmadik filmben, eredetileg kétségtelen, hogy Leonardo DiCaprio-nak ajánlották fel, hogy alakítsa a karaktert. Mivel azonban még javában tartott a Titanic forgatása, nehéz lett volna neki átállni a sötét oldalra. DiCaprio 2014-ben úgy nyilatkozott a Shortlist-nek, hogy találkozott George Lucas-szal, hogy megbeszéljék a részleteket, de visszautasította a rendezőt. „Egyszerűen nem voltam kész egy ilyen merülésre”- magyarázta.

(2) Paul Walker

Paul Walker feltehetőleg szívesen szerepelt volna a 2. és 3. epizódban, de nem sikerült megszereznie Anakin szerepét. Paul Walker, aki később a Halálos iramban című filmben játszott, nem volt elragadtatva attól, hogy visszautasították. „Nagyon kellemetlenül érintett, hogy nem kaptam meg Anakin karakterét. Voltak pletykák, úgyhogy nem tudom pontosan, mennyire kerültem közel ahhoz, hogy az enyém legyen a szerep. Josh Jackson-ról is rebesgették, hogy ő lesz Anakin. Bár ilyenkor nem sokat tehetünk, egy részem azt mondta, ő nem halászhatja előlem, de ha már semmiképpen nem lehet az enyém a szerep, legalább ne Hayden Christensen kapja meg, egy senki Kanadából”- mondta a Teen Movieline-nak 2000-ben.

(3) Ryan Phillippe

Követve 1999-es, rosszfiús karakterét (Sebastian Valmont-ot alakította a klasszikussá vált Kegyetlen játékok című filmben), Ryan Phillippe szintén pályázott Anakin alakítására A klónok támadásában, azonban túl öregnek találták a 19 éves karakterhez. „Bár nagyon szerettem volna megkapni a szerepet, nem sok esélyem volt rá. Natalie Portman-nal (a későbbi Amidala hercegnővel) kerültem össze a szerepválogatáson, aki 7 évvel fiatalabb nálam, így 29 évesen túlkoros voltam”- nyilatkozta a WENN-nek 2001-ben.

(4) Tupac Shakur

Rick Clifford szerint, aki dolgozott a híres rapper, Tupac Death Row Records nevű kiadójánál, a rapper is részt vett a szerepválogatáson: ő Mace Windu karakterét szerette volna alakítani a Star Wars I. rész – Baljós árnyak című epizódban. 1996-ban azonban a rapper elhunyt, így Samuel L. Jackson kapta meg a szerepet. Clifford a 2Pac Forum website-nak elmondta: „Pac azt mondta nekem, hogy George Lucas csapatának fog felolvasni. Azt akarták, hogy Jedi legyen, és ezt teljesen komolyan mondom. Aztán azt is mondta, szorítsak neki, mert három filmre is jelentkezett, az egyikben Geroge Lucas előtt fog szerepelni.”

1 2 3 4 5