10 csodálatos film, mely garantáltan meg fogja érinteni a szívedet

  • 2 év ago
  • 7356 Views
  • 0 0
10 csodálatos film, mely garantáltan meg fogja érinteni a szívedet

Vannak filmek, melyek képesek megérinteni a szívét bárkinek, független a kortól, vagy független attól, hogy fiú vagy lány-e az illető.

Alábbi összeállításunkban olyan szívhez szóló filmeket szeretnénk bemutatni egy kicsit bővebben, melyek biztosan meg fogják érinteni a szívedet.

1. Patch Adams (1998)

Patch Adams (1998)

Patch Adams (Robin Williams) örökre megváltoztatta a gyógyításról kialakított képünket. Egy olyan időszakban kezdett dolgozni, amikor az orvosok puszta tárgyakként, megoldandó problémaként tekintettek betegeikre, de ő meglátta bennük az embert, és rájött, hogy az emberi közelség, és főképp a nevetés legalább annyira fontos a gyógyuláshoz, mint a megfelelő diagnózis és a gyógyszerek. Ez a szívhez szóló film az ő történetét mutatja be.

2. Millió dolláros bébi (2004)

Millió dolláros bébi (2004)

Frankie Dunn (Clint Eastwood) nagy tanítása az életre: „Mindig védd magad”. Pályája során sok bunyóst edzett és menedzselt, azonban mióta már lányával is eltávolodtak, magányosan éli életét. Egyetlen barátja Hepaj (Morgan Freeman), a volt bokszoló, aki tudja, hogy Frankie nem olyan rideg, mint amilyennek mutatja magát, mindössze nem találja a megnyugvást. Aztán egy nap belép az edzőterembe Maggie (Hilary Swank), akinek soha semmi nem hullott az ölébe, de egy dologhoz nagyon ért: mindig tudja, mit akar. Egyetlen vágya pedig az, hogy valaki higgyen benne.

3. Az élet szép (1997)

Az élet szép (1997)

1938-ban az ábrándos Guido beleszeret tanárnőjébe, Dorába. A lány egy náci tiszt menyasszonya, Guido viszont félig zsidó. Mindent megtesz azért, hogy a lány ne menjen hozzá a katonához, az esküvőn pincérként is feltűnik. A küzdelme sikerrel zárul, Dorát elveszi, és fiuk születik. Azonban a háború közbeszól, Guidot és családját internáló táborba hurcolják. Hogy szenvedésüket enyhítse, kitalálja, hogy az egész helyzet csak egy játék, ahol a rabok versenyzők, a fogva tartók pedig a játék vezetői. A történet a keserédes humor eszközével mutatja be a fantázia és a szeretet erejét a legnagyobb emberi drámák közepette.

4. A lehetetlen (2012)

A lehetetlen (2012)

Thaiföld kiváló hely egy családi vakációra. Ezért dönt úgy Henry (Ewan McGregor) és Maria (Naomi Watts), hogy három gyermekükkel ott töltik a karácsonyt. A téli szünidő kiválóan telik, egészen december huszonhatodikának reggeléig, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas szökőár indul meg Thaiföld partjai felé, a család pedig az utóbbi idők legpusztítóbb természeti katasztrófájának áldozatává válik. A valós eseményeket feldolgozó film nem csak a természet pusztító erejéről, de az együttérzés, a bátorság, és a jóindulat hatalmáról is szól.

1 2 3