15 világhírű sportoló, akiből világhírű filmsztár lett

  • 2 év ago
  • 131080 Views
  • 19 8
15 világhírű sportoló, akiből világhírű filmsztár lett

A filmiparban nem újdonság, ha egy sikeres sportoló belekóstol a filmvilágba. Voltak, vannak és valószínűleg lesznek is olyan sportolók, akik a mozivásznon is bizonyítják tehetségüket.

13. Jason Statham

Jason Statham

Jason Statham 1967. szeptember 12-én született Shirebrookban. Apja utcai árus volt, de Jason úgy döntött, hogy nem követi apja nyomdokait, és más hivatás után nézett. Vinnie Jones-szal nőtt fel, aki először futballsztár, majd színész lett. Statham 5 évig komolyan focizott, másik hobbija a búvárkodás volt. 1988-ban a szöuli olimpián tagja volt a brit toronyugró csapatnak, és egészen 2000-ig hivatásszerűen sportolt. 1992-ben tizenkettedik lett a világbajnokságon.

14. Bruce Lee

Bruce Lee

Bruce Lee Hongkongban ismerkedett meg a harcművészettel, Yup Man mester oktatta. Amerikába költözött, ahol a kung fu technikáját csiszolgatta és emellett oktatott is. Miután legyőzött egy másik mestert, úgy érezte, hogy van még mit fejlődnie, és 1967-ben hozta létre a Jeet kune do stílust. 1964 augusztus 2-án tartott egy bemutatót, ahol megismerkedett Dan Inosantóval, akinek segítségével megvetette lábát Hollywoodban is. Csak kevés filmben játszott – pl. A nagyfőnök, Tomboló ököl, A sárkány útja, a Sárkány közbelép –, de ez is elég volt ahhoz, hogy nevét megismerje a világ.

15. Bud Spencer

Bud Spencer

Bud Spencer szintén sportolóként szerzett különféle elismeréseket, mielőtt mázsás pofonokat osztott ki a vásznon. 1949-ben mellúszásban megnyerte az olasz bajnoki címet. Az 1951-es Mediterrán Játékokról ezüstmedállal távozhatott, majd egy évre rá a Helsinkiben megrendezett Olimpián is részt vett, az elődöntőig jutott, majd négy évvel később Melbourne-ben ismét eljutott eddig. 1954-ben megnyerte az olasz bajnokságot. Az úszással 1967-ben hagyott fel végleg a filmezés kedvéért. Életműve magáért beszél: Piedone, Seriff az égből, Aranyeső Yuccában, Nincs kettő négy nélkül, Az ördög jobb és bal keze, Akit Bulldózernek hívnak és még sorolhatnám.

10 híresség, aki a hullámvölgyből újra az élre került

(Forrás: Filmezzünk.hu)

1 2 3 4