8 színész, aki a halála után is szerepelt még a filmvásznon

  • 2 év ago
  • 131114 Views
  • 8 10
8 színész, aki még azelőtt meghalt, hogy bemutatták volna élete filmjét

Rengeteg színész van, akit a mai napig körül rajonganak az emberek, annak ellenére, hogy már nincsenek közöttünk. Vannak sztárok, akik olyan hatással voltak a nézőkre filmes karrierjük során, hogy örökre az emlékezetükbe maradnak. Sajnos e filmsztárok többsége még azelőtt meghalt, hogy bemutatták volna életük filmjét.

5) Marlon Brando, 1924-2004

Superman visszatér (2006)

Marlon Brando, 1924-2004 Superman visszatér (2006)

Marlon Brando az 1980-as változatban, a Superman 2.-ben több jelenetben is szerepelt, de mivel beperelte a stúdiót, hogy nem kapta meg a munkája után járó pénzt, ezért ezek a jelenetek nem kerülhettek bele az akkori részbe, de most 26 évvel később, igen. Marlon Brandót újraalkották számítógépes technológiát használva, melyhez támpontul az eredeti Superman-film felvételeit vették, s emellett fényképeket is szkenneltek cyberscannel a színészről.

6) Heath Ledger, 1979-2008

A sötét lovag (2008)

Heath Ledger, 1979-2008 A sötét lovag (2008)

A Warner Bros. stúdió A sötét lovag promotálására agresszív vírusmarketing-kampányt indított el már jóval a bemutatót megelőzően. Ennek részeként a film világához kapcsolódó promóciós weboldalakat fejlesztettek, amelyek főleg a Heath Ledger Jokerét bemutató előzetesek és képek köré épültek. Ledger 2008-ban bekövetkezett halála után azonban a stúdió módosított a kampány fókuszán. Heath Ledger 28 éves korában hunyt el. Halálát, a toxikológiai vizsgálat nyilvánosságra hozott eredménye szerint a szervezetében hat különféle, receptre kapható gyógyszerek (ebből három benzodiazepin volt) véletlen túladagolása okozták. Bár a szervezetében talált gyógyszerek közül egyikből sem találtak a megengedettnél nagyobb mennyiséget. Az utóbbi időben álmatlanságban szenvedett, az utolsó szerepe (a Batman Jokere) nagyon megviselte. „A testem kimerült volt, de az agyam nem bírt leállni.” – nyilatkozta nem sokkal halála előtt. Heath Ledgert alakításáért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó posztumusz Golden Globe-díjjal jutalmazták, valamint ugyanezen kategóriában az Oscar-díjat is megkapta.

1 2 3 4