7 híres filmkarakter, akit máshonnan koppintottak

  • 2 év ago
  • 29463 Views
  • 2 5
7 híres filmkarakter, akit máshonnan koppintottak

Gondolkodtál már azon vajon a filmproducerek honnan vették az ötleteiket egy-egy alkotásukhoz? Az alábbi cikkünkbe összefoglaltunk Nektek pár meglepő tényt a filmek világából, melyek szerint nem csak a képzeletük szüleményei a megalkotott remekművek, hanem koppintások.

Íme hét híres filmkarakter, akit máshonnan koppintottak!

(1) Kimba a fehér oroszlán VS. Az oroszlánkirály

A fehér oroszlán, Kimba egy 1965-ben gyártott japán mese karaktere. Sok nyelvre lefordították a sorozatot. Kimba és Az oroszlánkirály mesefilmben megformált Szimba karaktere oly azonos hogy ikertestvérek lehetnének. Mind két karakter páviánok bölcs tanácsát hallgatja, a felhőben lakozó szellemekkel beszélget, és gonosz rokonaival harcol. Azonban a Disney tagadja, hogy Az oroszlánkirály a Kimba remakeje lenne, inkább a Bambi és Hamlet történeteket tekintik forrásnak.

(2) Zorro VS. Batman

A Zorro karakter 1919-ben debütált. Titokzatos álarcot visel, megjelenése egyedi (fekete ruha, fejfedő és palást), no meg ott van a járgány ami Zorro esetében egy ló, de ugyan ezen jegyek felfedezhetők Batman karakterében is.

(3) Bolondos dallamok VS. Kiscsávó

Ahogy nézed a Kiscsávó című filmet olyan érzésed van „mintha ezt már láttad volna azelőtt”. A járókában álló karakter, akire figyelni kell, épp olyan szituációban van mint a Bolondos dallamok egy epizódjában, amikor Tapsi Hapsi feladata, hogy őrizze a kisbabát.

1 2 3 4