Minden idők 10 legjobb bokszfilmje

  • 2 év ago
  • 6692 Views
  • 3 2
Minden idők 10 legjobb bokszfilmje

Rocky Balboa, Jake LaMotta, Mickey Ward, vagy Muhammad Ali története szerintetek a legjobban kidolgozott filmes történet? Alábbi cikkünkben az általunk legjobban szeretett 10 bokszfilm kerül terítékre.

A lista természetesen szubjektív, így nem biztos, hogy egyezik a véleményünk. Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentbe a poszt alá, hogy rád melyik bokszfilm volt a legnagyobb hatással.

10. Ali (2001)

Ali (2001)

A hatvanas évek elején tör be a boksz világába a megállíthatatlan Cassius Clay, aki hamar a sport legnagyobbjai közé számít. A férfi azonban nem csak kiváló sportteljesítményéről híres. Megtért az iszlám hitre, nevét Muhammad Alira változtatta, barátságot kötött az ellentmondásos emberjogi harcossal, Malcolm X-szel, amikor pedig be akarták sorozni a hadseregbe a vietnami háború idején, megtagadta a szolgálatot. A film az ő történetét meséli el.

9. Mélyütés (Southpaw, 2015)

Mélyütés (Southpaw, 2015)

Billy ’The Great’ Hope (Jake Gyllenhaal), az éppen regnáló világbajnok bokszoló kiváló pályafutást tudhat maga mögött. A sportoló kiegyensúlyozott karrierje és családi élete azonban egy pillanat alatt megbomlani látszik, amikor felesége (Rachel McAdams) tragikus hirtelenséggel életét veszti egy balesetben. Billy egyre jobban lesüllyed, egy időre még gyermeke felett is elveszti a felügyelet jogát. Eljött az idő, hogy visszatérjen a ringbe, hogy visszanyerje a becsületét és megmaradt családját.

8. Bombajó bokszoló (Bomber, 1982)

Bombajó bokszoló (Bomber, 1982)

Különös látvány tárul az ébredező kapitány szeme elé: szorgos kezek bontják a hajóját. A sportvilágban egykor Bombázóként közismert ökölvívóbajnok kénytelen partra szállni, ahol megmenti a mitugrász Jerryt. Jerry azzal hálálja meg, hogy beajánlja a közelben állomásozó amerikai csapathoz. Honnan is sejthetné, hogy az őrmester és a Bombázó régi ellenfelek, s a katona volt az, aki Bombázó páratlan sportkarrierjét kettétörte.

7. A harcos (The Fighter, 2010)

A harcos (The Fighter, 2010)

A harcos egy megtörtént eseményeken alapuló történetet dolgoz fel. Főhősei Dicky Ecklung és féltestvére, az „Irish” Micky Ward névre hallgató profi bokszoló, aki hihetetlen visszatérést produkálva válik hőssé. A film a küzdelem, a lemondás, az összefogás és a család szentségének zsigerig hatoló drámája.

1 2 3