10 megdöbbentő hiba Oscar-díjas filmekből

  • 2 év ago
  • 16180 Views
  • 3 11
10 megdöbbentő hiba Oscar-díjas filmekből

A filmkészítés során rengeteg ember keményen dolgozik, legyen szó a háttérmunkákról vagy a látványosabb színészi teljesítményről. A filmesek gyakran vetnek be szakértői arzenált, hogy a hitelesség látszata meglegyen. Néha azonban a kutatás és a vágások nem elegendőek ahhoz, hogy hibátlan filmet készítsenek. Máskor pedig annyira unalmas a valóság, hogy a kamera másik oldalán láthatatlanul dolgozó emberek megváltoztatják a történteket az izgalmas sztori kedvéért.

7) A visszatérő (2015)

A filmtörténelem 5 legdurvább filmes katasztrófája

Leonardo DiCaprio filmbeli karakterei sok nehéz pillanaton vannak túl, de mindent felülmúl az Oscar-díjas film, A visszatérő. Egy vadászaton Hugh Glass-t (DiCaprio) medvetámadás éri. Ráadásul a csapata nélküle áll tovább. Glass túléli a borzalmakat, és tovább küzd az elemekkel. Elég időt tölt például a fagyos folyóban ahhoz, hogy hipotermia végezzen vele. Természetesen tudjuk, hogy A visszatérő egy túlélésről szóló film, de a medve marcangolása, a jeges víz és az éhezés talán már túl sok. A filmakadémia azonban nem sokallta, így DiCaprio és a rendező, Alejandro G. Iñárritu is hazavihette a szobrocskáját 2016-ban.

8) Egy csodálatos elme (2001)

Egy csodálatos elme /A Beautiful Mind, 2001/

A Nobel-díjas John Nash életét feldolgozó filmben számos pontatlanságot és valótlanságot fedezhetünk fel. Ezek közé tartozik, hogy valójában soha nem dolgozott a Védelmi Minisztériumnak, volt egy házasságon kívüli fia, akinek elhagyta az anyját, és nem mondott beszédet a Nobel-díj átvételekor.

1 2 3 4