10 jól ismert film, amiben nem vettük észre az utalásokat

  • 3 hónap ago
  • 11621 Views
  • 0 5
10 jól ismert film, amiben nem vettük észre az utalásokat

Azokat a filmeket kedveljük a legjobban, amik váratlan fordulatokat rejtenek magukban. De mi van akkor, ha a végkimenetelt kitalálhattuk volna?

Jöjjön 10 népszerű film, melyet kevésbé szeretnénk a kiszámíthatósága miatt, ha egy kicsit figyelmesebbek lettünk volna.

1) Star Trek: Sötétségben (2013)

Amikor Kirk Admiral Marcus-hoz érkezik, hogy kapitányi tisztjébe visszahelyezzék, és hogy megvitassák, hogyan lehetne elfogni Khan-t, Marcus terve nem tűnik egyértelműnek. Az asztalán Starfleet űrhajók modelljei láthatóak. Ezeknek a militarizálásáról beszél. Az utolsó járműhöz érve, ami nem mellesleg James hajója, Marcus rejtélyes szünetet tart. Ha erősen figyeltünk volna erre a részletre, azonnal rájöttünk volna, mi vár Kirk-re.

2) Viharsziget (2010)

Chuch, Teddy partnere valójában egy orvos, aki abban játszik szerepet, hogy Teddy-t megmentse. Amikor először érkeznek meg a szigetre, le kell adniuk a fegyvereiket. Abban a jelenetben Chuck ügyetlenkedik a pisztolytáskájával, ami azt jelenti, nincs hozzászokva az efféle dolgokhoz, és valójában nem sok köze van a Marshals Service-hez. Chuck tapasztalatlansága feltűnik Teddy-nek, de nem időz túl sokat a tépelődéssel. Csak akkor erül ki a dolog, amikor Teddy megtudja az igazságot.

3) Aranyhaj és a nagy gubanc (2010)

Elég csak a film első néhány percébe belekukkantani, és máris biztosak lehetünk afelől, hogy Aranyhaj nagy utazást fog megtenni. Babaként már olyan figurák lógnak az ágya fölött, melyek jelentős szerepet játszanak majd sorsa alakulásában: Pascal, a kaméleon (későbbi kisállata); egy gumikacsa, ami egy lényeges helyszín jelképe lesz a filmben; Maximus, a ló, és még sorolhatnánk.

4) Pókember 3. (2007)

Amikor Harry Green Goblin alakjában megtámadja a barátját, Peter Parkert, a küzdelem azzal végződik, hogy Harry-nek emlékezetkiesése lesz. Peter és Mary Jane elmennek hozzá a kórházba, és újra összebarátkoznak. Amikor a látogatás véget ér, az ápolónő megjegyzi Harry-nek, milyen kedves barátai vannak. Harry erre azt feleli, hogy az életét adná értük. Kitalálhatjuk, mi szokott következni, ha egy ilyen mondat elhangzik egy filmben.

5) A tökéletes trükk (2006)

A film végén megtudjuk, hogy Alfred titokban az ikertestvérével dolgozott. Ezt azonban magunk is könnyedén kitalálhattuk volna, hiszen Robert, Alfred riválisa olvasta a naplóját, amiben a testvérpár fiatalkori napjairól többesszámban ír. A szemfülesek még azt is észrevehették, amikor egy kisfiú megkérdezte, hol van a testvére, mire Alfred zavarba jött.

6) Ace Ventura: Állati nyomozó (1994)

A detektívtörténet váratlan befejezése sok nevetést és zavart okozott. Ace mindenkinek elmagyarázza Finkle indítékait, és elárulja, hogy Einhorn valójában nem az, akinek mondja magát. Hogy állítását bizonyítsa, Ace letépi róla a ruhát, mire kiderül, hogy nem nő, hanem férfi. A legnagyobb lédús, rostos, finom spoilert már az asztalán lehetett látni.

7) Fűrész 3D (2010)

Már az elején tudhattuk volna, hogy az elejétől kezdve Gordon volt a ludas, már csak azért is, mert megmenekült: senki sem marad életben ebben a filmben ok nélkül. Gordon egyébként is megjelenik a Jigsaw túlélők találkozóján, amit Bobby szervezett. Rájöhettünk volna, hogy ez a szereplő nem csak egy jelenet kedvéért tűnt fel. Később elkezdhettünk együttműködni Kramer-rel, a Fűrésszel.

8) Vissza a jövőbe (1985)

Az éles szemű rajongók megjósolhatták, hogy Marty időutazása nem lesz zökkenőmentes: az óratornyon lógó, Harry Lloyd-ot ábrázoló képeslap lelövi a poént.

9) Casino Royale (2006)

A film javára szóljon, hogy a kőr és pikk királynőjének, Vesper Lynd-nek a portréja látható az egyik jelenetben. Ez a szerelem és egyben a rossz szerencse jelképe is: a szereplők sorsa már jóval a tettek előtt bebizonyosodik.

10) A galaxis őrzői (2014)

Groot nagyon hasonlít egy szereplőre Shel Silverstein könyvéből, Az akadozó fából. Akik olvasták Silverstein művét, azok bizonyára kitalálták, mi lesz a film vége. Groot virágokat termeszt, segíti a barátait, elveszít néhány ágat, és végül feláldozza magát a mosómedvéért, akit kedvelt.

A mai napig odáig vannak egymásért – Szívhez szóló szavakkal köszöntötte Pierce Brosnan a feleségét

(Forrás: Brightside)

//Jana//