10 romantikus film, amely igaz történet alapján készült

  • 2 hónap ago
  • 21022 Views
  • 0 8
10 romantikus film, amely igaz történet alapján készült

Sokan hallunk érdekes történeteket a szerelemről és általában azt mondjuk utána: Ilyen csak a filmekben van, mert a valóság sokkal egyszerűbb és hétköznapibb. Honlapunkon ezúttal egy olyan listát készítettünk az erős és a gyengéd szerelemről, melyben olyan filmeket láthatunk, melyek megtörtént eseteket dolgoznak fel.

Következzék hát a 10 legjobb romantikus film, amely igaz történet alapján készült.

1) Coco Chanel (Coco avant Chanel, 2009)

Coco Chanel (Coco avant Chanel, 2009)

Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája. Egy kávéházi énekesnő, elhaló hanggal, aki egy csapat részeg katona előtt lép fel. Egy alacsony varrónő, aki egy vidéki szabó hátsó műhelyében szegi fel a ruhákat. Egy kezdő kurtizán, aki túl sovány, és akinek menedéket védelmezője, Etienne Balsan nyújt a könnyűvérű nőcskék és az éjszakai császárok világában. Egy szerelmes asszony, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem Boy Capelé, a férfié, aki pedig imádja. Egy lázadó, akit a kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretői ingét hordja. Ez Coco Chanel története, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára.

2) Miss Potter (2006)

Miss Potter (2006)

A huszadik század elején egy ifjú lány szeme előtt csupán a jó házasság reménye lebegett. Beatrix Potter másképp gondolkodott, szembeszállt a kor elvárásaival. Szülei nem értették, miért utasít el minden kérőt, hogy csak a könyveknek és a képzeletének éljen. Miután Beatrix megismerkedik Norman Warne-nal, a szárnyait próbálgató könyvkiadóval, szenvedélyes szerelem bontakozik ki kettejük között. Elhatározzák, hogy a rosszalló vélemények ellenére publikálják Miss Potter történeteit. Könyvei azóta klasszikusok lettek, generációk sora nőtt fel rajt

3) Egy hét Marilynnel (My Week with Marilyn, 2011)

Egy hét Marilynnel (My Week with Marilyn, 2011)

A film Marilyn Monroe életének korábban ismeretlen fejezetét, pontosabban egy hetét dolgozza fel, Colin Clark történetén keresztül, aki Laurence Olivier asszisztenseként dolgozott ’57-ben A herceg és a színésznő című produkcióban, melyben Monroe volt a főszereplőnő.

4) Bajirao Mastani (2015)

Bajirao Mastani (2015)

Egy történelmi alapokon nyugvó romantikus film az egykori hindu birodalom tábornoka, Baji Rao I és a muszlim hercegnő, Mastani szerelméről.

1 2 3