A 8 legjobb film sportolókról, igaz történetek alapján

  • 5 hónap ago
  • 11696 Views
  • 1 1
A 8 legjobb film sportolókról, igaz történetek alapján

Valamiért fokozottabb figyelem övezi az olyan filmeket, melyeknek az elején megjelenik néhány bűvös szó: „based on a true story”. Vajon mitől vonzóbb egy igaz történet megfilmesítve, mint egy kitalált mese?

Íme néhány olyan megtörtént sportesemény és sportoló, aki megihlette a rendezőket, nem kevés sikerrel koronázva meg minőségi munkájukat.

8. A remény bajnoka (2005)

A remény bajnoka (Cinderella Man, 2005)

James Braddock (Russel Crowe) nincstelen, bukdácsoló férfi az 1930-as évek Amerikájában, akiről senki sem gondolná, hogy valaha is díjat nyert bokszolóként. Szeretett családja nélkülözni kénytelen. Csodával határos módon visszatér a szakmába, és a szeretet, a tisztelet és a kitartás mellett még egy olyan valami is fűti, ami több a versenyszellemnél, éppen ezért válik egyszerre lehetségessé a lehetetlen. A három Oscar-díjra jelölt nagyszerű film bármilyen korosztályt a képernyő elé szegez.

7. A szív bajnokai (2009)

A szív bajnokai (2009)

Michael Oher (Quinton Aaron) nem mindennapi jelenség. Tagbaszakadt fekete srác otthon és biztos megélhetés nélkül, akit egy gazdag család a szárnyai alá vesz. Tuohy-ék felkarolják, taníttatják. Amikor a félszeg, csendes fiú játékában felfedezik, hogy őstehetség, megnyílik az út előtte, hogy az amerikai foci – és immár a saját, szerető családjának tartott Tuohy-ék- révén tanuljon és lelkileg is helyreálljon, nem mellesleg világhírnévre tegyen szert a sportvilágban. Izgalmas és megrendítő film.

6. Csoda a jégen (2004)

Csoda a jégen (2004)

Herb Brooks (Kurt Russell), a volt hokijátékos az 1980-as években egy olyan csapat edzőjévé válik, mely nem ismer lehetetlent. Amikor úgy dönt, hogy egy szedett-vedett egyetemi hokicsapattal áll ki az igencsak kemény oroszokéval szemben, elképesztően nagy fába vágja a fejszéjét. A csoda csak itt kezdődik…

1 2 3