15 film, amelyben a miniatűr modellek hihetetlen hatást keltenek

  • 7 hónap ago
  • 20259 Views
  • 2 2
15 film, amelyben a miniatűr modellek hihetetlen hatást keltenek

A filmekben mindent perspektívának neveznek. Nem mindig hiszünk a szemünknek, vagyis annak, amit a képernyőn látunk. Akár autós üldözés, szörnyek, akár egy fantasztikus világ, különleges effektusok a film középpontjában állnak.

Miközben csodálunk futurisztikus helyszíneket, repülő sárkányokat és hatalmas űrhajókat, könnyű elfelejteni a kemény munkát, ami a színfalak mögött halad.

1) Titanic

Amikor befejeződött, ez az 1/20-as méretű modell 44,5 méter hosszú volt, és a Titanic nyílt tengeren vitorlázott. Abban az időben ez volt a valaha készült legpontosabb, legrészletesebb modellhajó.

2) Eredet

Christopher Nolan elképzelése szerint a New Deal Stúdiók hatással voltak a masszív betonszerkezetre, amely a film világában hófödte hegy szélén volt látható. 2200 £ költöttek rá, hogy fedezze a hegy és az épületek. A legénység rengeteg modellt használt, amíg Nolan teljesen elégedett lett az eredményével.

3) Szárnyas fejvadász 2049

A Weta Workshop 2049-es Szárnyas fejvadász (Blade Runner 2049) produkciós társaságának feladata volt a miniatűr környezet létrehozása és későbbi forgatása, beleértve a Los Angeles-i városképet, a hatalmas L.A.P.D tornyával együtt. A legénység bonyolult miniatűr készleteket készített, amelyeket Alex Funke operatőr filmesített meg.

4) Szárnyas fejvadász

Ahogy a folytatásban, úgy az eredeti film is miniatűr modelleket használt a város komor atmoszférájának megteremtésére. A legénység elképesztően részletes miniatűr készleteket használ, hogy életre keltse a várost.

1 2 3 4