A 10 legemlékezetesebb mozis szörnyóriás

  • 7 hónap ago
  • 9586 Views
  • 10 8
A 10 legemlékezetesebb mozis szörnyóriás

Az óriásszörnyeket mindenki szereti. Azokat, akik egyetlen jól irányzott csapással felhőkarcolókat zúznak porrá. Akik úgy gázolnak át egy tízmilliós nagyváros betondzsungelén, mint forró kés a vajon.

Azokat, akiknek úgy jön a rombolás, mint másoknak a lélegzés. Íme, a tíz legjobb óriásszörny. (Forrás: mediapanda)

10. Rancor – A Jedi Visszatér

Rancor - A Jedi Visszatér

A Rancor a Star Wars filmek – a régi trilógia, nem az új, a még újabbat meg nem tudom. Nem dobott le senkit a logikai bukfenc? – egyik legkultikusabb szörnye, amit Jabba, a hutt használ áldozatai kivégzésére, no meg saját szórakoztatására. Jabbának amúgy lehetett valami fétise, mert a Rancor mellett tartott egy Sarlakk nevű dögöt is, amiből a filmben leginkább csak egy nagy száj látszott, de az se volt szép darab. A filmben a Rancor ráadásul ki van éheztetve – mondjuk ha összezárnak egy ilyen döggel, téged mennyire vigasztalna, ha tudnád, hogy pár perce evett, és még nem annyira éhes?

9. T-Rex – Jurassic Park

T-Rex - Jurassic Park

A Jurassic Park ötletét valószínű soha nem fogja elvetni teljesen az emberiség jó része, ugyanis mindenki imádna dinókat nézegetni, meg simogatni. Akkor is, ha konkrétan egy egész filmsorozat épült arra, hogy megmutassa ez mennyire telibe rossz ötlet, mert ha dinókat klónozol, a pokol előbb-utóbb úgyis elszabadul. A T-Rex pedig nem csak nevében a dinoszauruszok királya, hanem a filmé is: a lágyan beremegő üvegpoharas belépő minden idők egyik legjobb felvezetése.

8. Draco – Sárkányszív

Draco - Sárkányszív

Egy picit még bűntudatom is van, mert Dracót, a jóságos sárkányt betoltam itt a szörnyeteg kategória alá. Igazából a sárkányokra külön ráférne egy saját toplista, de ha már elkezdtem itt, befejezem. A Sárkányszív egy a mai napig vállalható, remek mese, ahol mint kiderül, nem is a sárkány az igazi szörnyeteg. Van itt minden varázslattól bámulatos önfeláldozásig, mindenesetre egy biztos: Draco, az utolsó sárkány prímán belopta magát a közönség szívébe, hatalmas karmok és tűzokádás ide, vagy oda.

1 2 3 4