10 film, amely fillérekből készült, mégis hatalmasat kaszált

  • 9 hónap ago
  • 29790 Views
  • 1 1
10 film, amely fillérekből készült, mégis hatalmasat kaszált

Ha nem is tudnátok pontos (legalább tízmillió dollárra pontos) adatokat mondani, azért valószínűleg ti is fel tudnátok sorolni pár címet a „világ tíz legsikeresebb filmje” listáról. Avatar – egyértelmű, nem? Titanic, Terminator 2, a Gyűrűk ura és a Harry Potter bizonyos epizódjai… esetleg a Cápa, vagy valamelyik Star Wars… nos, mellé.

Az igazi siker viszont az, amikor egy filmet összehoznak csupán pár tíz- vagy százezerből, bemutatása után pedig saját jogán, esetleg egy kis vírusmarketinggel megtámogatva terjedni kezd és százmilliókat hoz. Azért, mert sokkoló, tabudöntögető, vicces, esetleg simán nagyszerű. Lássuk tehát a világ legsikeresebb filmjeit, amelyekről talán nem is gondolnátok, hogy sikeresek!

1) Egyszer (Once, 2007)

Költségvetés: $150 000
Bevétel: $19 000 000

Egyszer (Once, 2007)

A fiatal utcazenész és a cseh zongorista lány, aki nem tud megfizetni egy zongorát, ezért egy hangszerüzletbe jár játszani, Dublin utcáin ismeri meg egymást. A lányt magával ragadja a fiú zenéje, és eldöntik, együtt is eljátszanak egy számot. A zene ereje eltéphetetlen köteléket képez közöttük. Együtt indulnak útnak, hogy beteljesítsék álmukat.

2) Bazi nagy görög lagzi (My Big Fat Greek Wedding, 2002)

Költségvetés: $5 000 000
Bevétel: $368 000 000

Bazi nagy görög lagzi (My Big Fat Greek Wedding, 2002)

Toula görög származású, chigacói lány, akinek származása teljesen meghatározza az életét. A görög iskolába járt, a családja görög éttermében dolgozik. Már elmúlt 30 éves, és még mindig nincs férjnél, ami miatt a családja kezd egyre jobban aggódni. Toula azonban egy teljesen másfajta életre vágyik. Beiratkozik egy esti iskolába, munkahelyet vált, és hamarosan megismer egy férfit, aki azonban nem görög. Toula családja nem így képzelte el a lány jövőjét.

3) Shop-stop (Clerks, 1994)

Költségvetés: $27 000
Bevétel: $4 000 000

Shop-stop (Clerks, 1994)

Dante azt tervezte, hogy végre kialussza magát, bulizik egy nagyot, és semmittevéssel tölti a napot, de a főnöke behívatja reggeli műszakba. A boltban aztán valahogy semmi nem úgy sül el, ahogy kéne…

1 2 3 4