15 titok a Disney filmek világából, amelyről eddig biztosan nem hallottál!

  • 1 év ago
  • 97166 Views
  • 14 6
15 titok a Disney filmek világából, amelyről eddig biztosan nem hallottál!

Valószínűleg nincs ember a Földön, aki ne látott volna legalább egy Disney mesét. Generációkon át a Walt Disney stúdió rajzfilmjei voltak a legszebb, legjobb történetű, legigényesebb mesefilmek. Ahogy magát Walt Disney-t, az általa gyártott meséket is sok titok övezi, időről időre felbukkannak olyan érdekességek, amelyekről eddig még csak nem is hallottunk.

Alábbi összeállításukban lerántjuk a leplet néhány meglepő tényről, amit eddig nem is gondoltunk volna kedvenc meseszereplőinkről. Íme 15 meglepő titok a 15 legismertebb Disney figuráról.

1. Az összes Diseny hercegnő közül egyedül Rapunzel-nek van zöld szeme.

Aranyhaj és a nagy gubanc

A legtöbb hercegnőnek kék vagy barna szeme van, valamiért viszont Aranyhajnak világoszöld színű szemet találtak ki a készítők.

2. A szépség és a szörnyeteg című mese szörnyetege hat különböző állat vonásaival rendelkezik.

A művészek sokáig dolgoztak, míg kialakult a szörnyeteg képe. Végül úgy döntöttek, hogy hat különböző állat vonásait adják neki, míg a kék szemét a herceg ihlette, akivé végül átváltozott.

3. Ariel A kis hableány című meséből, Alyssa Milano színészről lett mintázva.

A kis hableány főszereplőjének prototípusa Alyssa Milano-ról lett mintázva, aki akkor még csak 11 éves volt. Alyssa később a Bűbájos boszorkák című tévésorozattal vált igazán híressé. Ariel nem csak a kinézetét kapta a színésznőről, hanem a jellemét és a viselkedését is.

4. Ugyanaz a hangja Fülesnek és Optimus Prime-nak.

Peter Cullen volt annak idején az eredeti hangja Fülesnek a Micimackóból, de ő a hangja Optimus Prime-nak is a hihetetlen sikernek örvendő Transformers filmekből.

1 2 3 4