Így néznének ki napjaink leglátványosabb mozifilmjei, számítógépes effektek nélkül

  • 1 év ago
  • 116226 Views
  • 7 7
Így néznének ki napjaink leglátványosabb mozifilmjei, számítógépes effektek nélkül

A filmkészítési folyamatok különböző tippeket és trükköket tartalmaznak, beleértve a speciális effekteket és a számítógépes grafikákat. Néhány olyan természetesnek látszik, hogy nehéz elhinni, hogy nem valódiak.

A Brightside-on néhány vizuális effektet találtunk a népszerű filmekben. Valaha észrevetted már őket?

Véres gyémánt, 2006

Véres gyémánt

Látszólag a rendezőt nem nyűgözte le Jennifer Connelly színészi szerepe abban a jelenetben, ahol a telefonon haldokló barátjával beszél. Hogy a jelenetet még érzelmesebbé tegyék, a filmszemélyzet úgy döntött, hogy egy számítógépes könnycsepphez hasonlót tesz a színésznő arcához. Jennifer Connelly igazán meglepődött, mikor ezt látta, miután a film kijött.

Forrest Gump, 1994

Forrest Gump

Ez a film tele van álcázott vizuális effektekkel. Például sokan emlékeznek arra a lenyűgöző jelenetre, ahol a toll leesik Forrest lábai elé. Elképesztően valódinak tűnik, de az igazság az, hogy ez egy grafikus kiegészítés volt a számítógépen. És a jelenet, ahol Forrest pingpongot játszik? A valóságban a színésznek meg kellett himbálni az ütőt- a labdákat számítógépes grafikák adták hozzá a mutatvány során.

Die Hard – Az élet mindig drága, 1995

Die Hard - Az élet mindig drága

Határozottan az egyik legemlékezetesebb jelenet, amikor a Bruce Willis által ábrázolt főszereplő New York-i Harlemben van, rajta van egy jel, amely azt mondja: „Gyűlölöm a niggereket.” Annak érdekében, hogy elkerüljék a potenciális veszély helyzeteket (Harlem szomszédságát fekete Mekkának is nevezik), az írást a számítógépes képalkotás után adták hozzá a produkcióhoz. Még akkor is, amikor kijött a film, néhány televíziós műsor egy alternatív változatot használt, ahol a felirat azt mondta: „Utálok mindenkit”.

1 2 3 4