8 film, amiért érdemes lesz moziba menni januárban

  • 6 év ago
  • 2923 Views
  • 1 0
8 film, amiért érdemes lesz moziba menni januárban

A holnap beköszöntő január is bőven tartogat számunkra mozis élményeket, így ebben a hónapban is lesznek filmek, amikért érdemes lesz a széles vászon elé ülni.

Bemutatják például Steven Spielberg következő nagy dobását Tom Hanks és Meryl Streep főszereplésében, Liam Neeson utolsó akciófilmjére készül, Ridley Scott ezúttal a világ leggazdagabb és legfukarabb emberének sztoriját viszi vászonra, érkezik Micimackó bájos története, Johna Travolta maffiavezérnek áll, míg Gary Oldman Winston Churchill szerepében hajt élete első Oscar-díjára. A lista bemutatás időrendjébe van állítva!

1) Elit játszma – 2018. január 4.

Hatalom, pénz, győzni akarás. Egy felvillanyozó, szórakoztató mestermű a Social Network – Közösségi háló Oscar-díjas forgatókönyvírójától, aki az illegális pókerjátszmák elit köreibe vezeti be a nézőt egy talpraesett és kitartó nő történetén keresztül. A főszerepben a ragyogó Jessica Chastain látható, ügyvédjét a Golden Globe-díjas Idris Elba, pszichológus édesapját pedig az Oscar-díjas Kevin Costner alakítja.

 

2) Kicsinyítés – 2018. január 11.

Új filmjében a Matt Damon alakította hős és felesége (Kristen Wiig) alsó-középosztálybeli polgárok, akik nehezen jönnek ki a jövedelmükből. Egy norvég tudós találmányának köszönhetően néhány centisre kicsinyítik őket, így már fillérekből is luxuséletük lehet, és csatlakozhatnak a mikroemberkék vidám közösségéhez.

3) The Commuter: Nincs kiszállás – 2018. január 11.

Egy életunt biztosítási ügynök (Liam Neeson) egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.

4) Viszlát Christopher Robin – 2018. január 11.

Micimackó bájos történeteit milliónyi gyerek hallgatja még ma is csodálattal, de a felnőtt szíveket is megdobogtatja a sok kedves kis történet. Christopher Robin gyermekkori játékai ihlették meg apját, A.A. Milnét ennek a varázslatos világnak a megalkotására. Az elsöprő nemzetközi sikert elérő könyvsorozat megnyugvást és reményt vitt a brit otthonokba az Első Világháborút követő években.

5) A legsötétebb óra – 2018. január 18.

Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülmények között nézett szembe legsötétebb órájával, lelkesítette fel a nemzetet, és próbálta megváltoztatni a történelem menetét.

6) Gotti – 2018. január 18.

Egy valós eseményeken alapuló film a legendás maffiavezérről, John Gottiról és fiáról.

7) A Pentagon titkai – 2018. január 25.

Két alkalmazott a Washington Post-nál arra szánja magát, hogy a kormány ellen fordul. Szerintük minden joguk megvan lehozni szaftos cikküket a Pentagonról.

8) A világ összes pénze – 2018. január 25.

A Gladiátor és A szárnyas fejvadász rendezője, Ridley Scott ezúttal a világ leggazdagabb és legfukarabb emberének sztoriját vitte vászonra, aki még elrabolt unokájáért sem volt hajlandó pénzt kiadni. Szeretet vagy pénz? A milliárdos számára a válasz egyértelmű. Az izgalmas krimiben olyan zseniális színészek játsszák a főszerepet, mint Michelle Williams, Christopher Plummer és Mark Wahlberg.

(Történetek forrása)

//Lina//