15 film, amely eredetileg mese volt

  • 2 hét ago
  • 19294 Views
  • 6 7
15 film, amely eredetileg mese volt

A meséket kortól függetlenül szinte mindenki szereti. Újra és újra visszahozza a gyerekkor szépségét és egy álomvilágba repíti el a nézőt. A rendezők előszeretettel filmesítik meg kedvenc mesehőseinket, hogy a mesék világa így bárkinek elérhetővé váljon.

Neked melyik a kedvenc filmed, amely eredetileg mese volt? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

1) Maci Laci /Yogi Bear, 2010/

Maci Laci /Yogi Bear, 2010/

Sokféle medve van a világon, kicsi és nagy, jeges és barna, erdei és városi, de a világtörténelem leghíresebb, legviccesebb, legéhesebb medvéje egészen biztosan Maci Laci, aki hű barátja és tanítványa, Bubu társaságában fosztogatja a Jellystone Parkban piknikezők élelmiszeres kosárkáit. De az élet nem csupa lépesméz: a nemzeti parkba egyre kevesebb látogató érkezik, és ezért a pénzéhes polgármester úgy dönt, hogy eladja a területet. Ezzel nemcsak az ott kirándulók örömét rontaná el, hanem a medvéket is hajléktalanná tenné. Maci Laci még sosem volt ekkora bajban. Be kell bizonyítania, hogy eszesebb, mint egy átlagos medve, és még régi ellenségével, a vadőrrel is szövetséget kénytelen kötni, hogy megvédje otthonát.

2) Az acélember /Man of Steel, 2013/

Az acélember /Man of Steel, 2013/

A Kripton bolygó szülötte, Ka-El gyermekként érkezik a Földre. Egy házaspár tagjai, Martha és Jonathan Kent fogadják be, és nevelik fel. A fiú rádöbben, hogy különleges képességekkel rendelkezik, melyeket a jó cél érdekében szeretne felhasználni. Ahhoz azonban, hogy hőssé váljon, nagyobb áldozatokat kell vállalnia, mint azt valaha gondolta volna.

3) Herkules /Hercules, 2014/

Herkules /Hercules, 2014/

Herkules (Dwayne Johnson) beáll egy zsoldos hadsereg soraiba, hogy segédkezzen a szörnyű trákiai lázadás leverésében. Herkules emberfeletti erővel bír, hiszen félig isten, félig pedig halandó. Halandó fele miatt azonban nagyon is emberi vonásokkal bír. A legendás hérosznak kalandjai során különféle mitikus lényekkel is meg kell küzdenie.

4) Pókember /Spider-Man, 2002/

Pókember /Spider-Man, 2002/

Peter Parker (Tobey Maguire) egy kétbalkezes diákújságíró, de miután egy laboratóriumi osztálykirándulás alkalmával megcsípi őt egy mutáns pók, az élete gyökeresen megváltozik. Egy sor új képességre tesz szert: fel tud mászni a falon, tapadós pókfonalat lő a csuklójából, és előre megérzi a veszélyt. Ám a nagyhatalom nagy felelősség is jár. Parkernek le kell győznie a gonosz Zöld Manót (Willem Dafoe), és a szerelem is rátalál Mary Jane Watson (Kirsten Dunst) személyében.

1 2 3 4