11 dolog, amik valódi értelméről nagyon keveset tudunk

  • 3 év ago
  • 3566 Views
  • 2 1
11 dolog, amik valódi értelméről nagyon keveset tudunk

Vannak dolgok, amiket olyan gyakran használunk, hogy bele sem gondolunk a további felhasználási lehetőségeikbe.

Ezért döntöttünk úgyhogy összegyűjtjük az átlagos dolgok kevésbé ismert funkcióit.

11. A cipő hátulján lévő akasztó

Ezek az akasztók többféleképpen használhatók. A legelterjedtebb természetesen, hogy segítségével könnyebben tudjuk felhúzni a magas szárú cipőket. Azonban ez nem minden: a kis akasztóba plusz cipőfűzőt is tehetünk, illetve praktikus a használata akkor is, amikor egy fogasra felakasztva szárítjuk a cipőt.

10. A műanyag kupakok belsejében található fülek

A szénsavas üdítők műanyag fedelében találhatók. Nélkülük a gázok egyszerűen elpárolognának.

9. A lakatokban található kis lyuk

Ezt a lyukat számos célra használhatjuk. Először is, megvédi a zárat a nedvességtől, amitől gyorsabban rozsdásodna az eszköz – a lyuk ezt nem engedi. Másodszor, a lyuk télen megvédi a lakatot a fagyástól. Továbbá, ha a zár elkezd akadozni, ezen a nyíláson önthetünk bele olajat.

8. Lyukak a porszívócsőn

Arra tervezték, hogy csökkentsék a szívó erőt. Ez kényelmes, ha például függönyt porszívózunk, de akkor is segít, ha valami beakadt a kefébe vagy a csőbe. A lyuk szabadon hagyásával gyorsan csökkenthető a szívóerő, ami megvédi a porszívót a túlmelegedéstől. A modernebb porszívókat már nem fenyegeti ez a veszély, viszont a régebbi modelleket még megmentheti ez a módszer.

7. Üzemmódok a műanyag ablakokban

A műanyag ablakokban van egy hasznos szerkezet, ami segítségével különböző módok között tudunk váltani évszaktól függően. Kevesen tudják, hogy használhatunk „nyári” és „téli” beállításokat, amelyek azt befolyásolják, hogy milyen erősen záródjon az ablak. Figyeljünk arra, hogy ne használjuk egész évben a „tél” üzemmódot, mert úgy gyorsabban elhasználódik a zár.

6. Recék és lyukak a mérőszalag végén

„Észrevettem, de nem igazán érdekel” – többnyire ez mindenki tipikus válasza. Pedig könnyen megbirkózhatunk segítség nélkül valaminek a lemérésével, ha a mérőszalag végét beakasztjuk egy szögbe vagy egy csavarba. És a recék is hasznosak lehetnek, mivel segítségével egyből meg tudjuk jelölni a mérést és nem kell ceruzát keresnünk.

5. Jelölések a billentyűzeten

Az „F” és a „J” gombokon jelöléseket vehetünk észre – egy kis útmutatás azoknak, akik vakon gépelnek. Segítségükkel helyesen tudjuk elhelyezni az ujjainkat a billentyűzeten, anélkül, hogy rá kéne néznünk.

4. Lyukak a Chupa Chups pálcikákban

E különös lyuk célja habár furcsának tűnik, egészen egyszerű: amikor a karamell forró, egy picit belefolyik a lyukba. A cukorka ennek köszönhetően szorosan tud rátapadni a pálcikára.

3. A vattakorongok domború oldalai

Mint kiderült, nem mindenki tudja, hogy miért van a vattakorongnak két különböző felülete. A domború oldal segít a sminkelésben, míg a sima oldal használatával az arcunkat tisztíthatjuk, illetve a sminket moshatjuk le.

2. A tűzőgép egyedi részei

Egy rendkívül hasznos funkció, amiről még sosem hallottunk. A tűző alján található platform, ami meghajlítja a kapcsokat, elfordítható 180 fokkal. Így a kapcsok végei nem befelé, hanem kifelé fognak hajlani. Kényelmes, ha csak ideiglenesen akarunk lapokat összekapcsolni.

1. Habszivacs vagy szőrme a mikrofonokon

A habszivacs- és szőrmeborítást nem a dekoráció miatt használjuk. Lassítják a légáramlást, így nem hallatszik bele a mikrofonba például kintről a szél. Továbbá, egy profi felvevő stúdióban, ez a borítás segít elnyomni a beszédben előforduló „robbanó” mássalhangzókat, amiket a közönség olykor hangrobbanásként érzékel.

Nem hiszel a szemednek, ha meglátod ezt a 10 döbbenetes átváltozást

(Forrás: Brightside)

//Dödi//