10 színész, aki majdnem meghalt a forgatáson

  • 3 hónap ago
  • 174009 Views
  • 18 9
10 színész, aki majdnem meghalt a forgatáson

Nem csupán a kaszkadőrökkel történnek balesetek a filmforgatások alatt. Sok színész sérült meg, vagy akár kockáztatta életét is a forgatáson. Természetesen a kockázat nagyobb, ha olyan ember vagy, mint Tom Cruise, aki szereti maga csinálni a veszélyes jeleneteket is. De néhány színésznek, akik majdnem ott maradtak forgatás közben, még csak nem is kellett nagy mutatványokat csinálnia.

Összegyűjtöttünk 10 esetet, amikor neves színészek hagyták ott majdnem a fogukat munka közben.

1) Viggo Mortensen

(A Gyűrűk Ura: A két torony)

Viggo Mortensen (A Gyűrűk Ura: A két torony)

Nem meglepő, hogy A Gyűrűk Ura számos harcjelenetének forgatása alatt többen is megsérültek. Az egyik legnagyobb balesetet az Aragornt játszó Viggo Mortensen könyvelhette el, akinek csupán annyi volt a feladata, hogy mérgesen a kamera felé rúgjon egy sisakot. A színész annyira beleélte magát a dologba, hogy két lábujját is eltörte az akció közben. A fájdalmat jelző őszinte ordítás belekerült a filmbe is.

2) Michael J. Fox

(Vissza a jövőbe 3)

Michael J. Fox (Vissza a jövőbe 3)

Hogyan tudnád meggyőzően eljátszatni, hogy haldokolsz, miközben egy kötélről lógsz? Úgy, ha ténylegesen fuldokolsz. Michael J. Fox elpróbálta ezt a jelenetet jó párszor egy dobozon állva, de egyszerűen nem működött. Végül doboz nélkül csinálta, de túl sokáig vették a jelenetet így fél percre elájult. Ennyi idő után vették ugyanis csak észre, hogy eszméletlen – az önéletrajzában leírtak szerint.

3) Leonardo DiCaprio

(Django elszabadul)

Leonardo DiCaprio (Django elszabadul)

Leonardo DiCaprio híres Djangós monológja részben improvizált volt: a színész véletlenül megvágta a kezét, mikor az üvegre csapott. Karakterben maradt, vérét pedig a meglepődött Kerry Washington arcára kente. A jelenet természetesen ebben a változatban került be a filmbe is.

1 2 3 4